Social media marketing για brands και επιχειρήσεις

Home>NEWS>Social media marketing για brands και επιχειρήσεις

Social media marketing για brands και επιχειρήσεις

Social media marketing: απαραίτητο εργαλείο στρατηγικής για κάθε τύπο επιχείρησης που δραστηριοποιείται εμπορικά. Δεν πρόκειται απλώς για μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη τάση, αλλά για μία ολόκληρη νέα πραγματικότητα που αλλάζει και ενισχύει τον τρόπο επικοινωνίας των brands και των επιχειρήσεων με τα κοινά τους. Έτσι, η στοχευμένη χρήση διαφορετικών μέσων επικοινωνίας όπως το Facebook, το Instagram, το LinkedIn, το Twitter, το Snapchat και το Pinterest δεν αποτελεί μόνο πρόκληση για τα brands, αλλά προσφέρει πολλαπλές ευκαιρίες άμεσης και αποτελεσματικής επικοινωνίας με τον τελικό χρήστη.

Το κοινό σας βρίσκεται πλέον sτα social media

Η εποχή άλλαξε και πλέον τα social media αποτελούν ένα μέρος της καθημερινής ρουτίνας όλων σχεδόν των ανθρώπων. Όπου και αν κοιτάξει κανείς, στο σπίτι, στη δουλειά, στο δρόμο ή σε κάποιο καφέ, θα δει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αφιερώνουν αρκετό χρόνο στο smartphone τους και συγκεκριμένα παρακολουθώντας τα προφίλ τους στα social media. Όπως χαρακτηριστικά δείχνουν τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της FOCUS BARI για την Ελλάδα:

  • 6 στους 10 Έλληνες όλων των ηλικιών επισκέπτονται καθημερινά τα social media
  • 8 στους 10 του δυναμικού κοινού 25-35 συνδέονται επίσης καθημερινά
  • 4 στους 10 αφιερώνουν πάνω από 1 ώρα στη χρήση τους.
  • 9 στους 10 χρήστες, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, δηλώνουν ότι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με κάποιο brand μέσα από αυτά.

Στην πράξη λοιπόν, όλα τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν ότι τα social media συγκεντρώνουν καθημερινά το μεγαλύτερο μέρος του διαφημιστικού κοινού από οποιοδήποτε άλλο μέσο. Γι’ αυτό και αποτελούν την ιδανική επιλογή για διαφημιστική στόχευση.

Social media marketing: Τα 7+1 βήματα για να προσεγγίσετε το κοινό σας.

Οι ευκαιρίες που προσφέρουν τα social media και το digital περιβάλλον για να πετύχετε τους εμπορικούς σας σκοπούς είναι πραγματικά αναρίθμητες. Καιρός λοιπόν να τις αξιοποιήσετε, εφαρμόζοντας την κατάλληλη επαγγελματική social media marketing στρατηγική που θα σας φέρει μπροστά από τον ανταγωνισμό. Ποια είναι όμως όλα εκείνα τα βήματα που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα; Για να σας ενισχύσει στην προσπάθειά σας, η ομάδα της FLIPNEWMEDIA τα συγκέντρωσε και σας τα παρουσιάζει.

1. Ξεκινήστε με έρευνα και ανάλυση της αγοράς σας

Το περιεχόμενο της επικοινωνίας σας πρέπει πάντα να προσαρμόζονται στις ανάγκες του κοινού και της αγοράς σας. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να γνωρίζετε σε ποιους απευθύνεστε. Στη FLIPNEWMEDIA βασίζουμε την επιτυχία όλων των marketing στρατηγικών μας στην έρευνα αγοράς. Γι’ αυτό και μελετάμε την αγορά, τους ανταγωνιστές σας, τις συνήθειες και τις ανάγκες των καταναλωτών, ώστε να προχωρήσουμε στο βέλτιστο brand positioning.

2. Προχωρήστε σε ειδική έρευνα του ανταγωνισμού σας στα social media

Ποιοι από τους άμεσους ανταγωνιστές σας αξιοποιούν το social media marketing; Τι περιεχόμενο έχουν αναρτήσει στην ιστοσελίδα τους και ποια από τα posts τους έχουν κατακτήσει το μεγαλύτερο engagement του κοινού; Ποιες είναι οι αντίστοιχες εταιρείες με την δική σας στο εξωτερικό, από τις οποίες μπορείτε να αντλήσετε social ιδέες και πρακτικές;

3. Καθορίστε τους στόχους σας

Ποιοι είναι στόχοι που θέλετε να πετύχετε μέσα από τη social media marketing στρατηγική σας; Ο καθορισμός τους είναι απαραίτητος για τα επόμενα βήματα που πρόκειται να ακολουθήσετε. Σε συνεργασία με το έμπιστο digital marketing agency της επιλογής σας, ορίστε τους στόχους σας όπως:

  • Brand Awareness / Brand Recall
  • Brand Engagement
  • Brand Equity
  • Site clicks
  • Leads πωλήσεων.

4. Δημιουργήστε ποιοτικό περιεχόμενο

Αναπόσπαστο κομμάτι του social media marketing αποτελεί φυσικά και η δημιουργία ποιοτικού content. To digital marketing agency της FLIPNEWMEDIA αναλαμβάνει την δημιουργία ενός στρατηγικού πλάνου δημιουργίας περιεχομένου που κάνει την διαφορά. Αυτό περιλαμβάνει την δημιουργία πρωτότυπων calendars για όλα τα social media, το visual περιεχόμενο και φυσικά την διαδικασία uploading.

5. Ενισχύστε το social media marketing με paid ad campaigns

Προωθήστε το μήνυμα του brand σας στοχευμένα σε νέο κοινό. H FLIPNEWMEDIA, επίσημος Facebook Marketing Partner, αναλαμβάνει την δημιουργία πρωτότυπων campaign concepts που συνδυάζουν δημιουργικότητα με αποτελεσματικότητα. Σε αντίθεση με άλλους τύπους ads, η  διαφήμιση στα social media προσαρμόζεται άριστα στο μηνιαίο budget σας προσφέροντάς σας data-driven στόχευση με βάση:

  • Emails
  • Δημογραφικά στοιχεία (ηλικία, φύλο, γλώσσα)
  • Τοποθεσία
  • Ενδιαφέροντα
  • Συμπεριφορές εντός social media.
  • Συνδυαστικά

Έτσι, εξασφαλίζετε το βέλτιστο Return-On-Investment (ROI).

6. Επικοινωνήστε με το κοινό σας σε πραγματικό χρόνο

Μία μεγάλη καινοτομία που προσφέρει το social media marketing  είναι η δυνατότητα άμεσης αλληλεπίδρασης του brands σας με το digital κοινό σε real time. Πρόκειται για ένα στοιχείο που κανένα άλλο παραδοσιακό μέσο δεν διαθέτει. Οργανώστε λοιπόν σωστά το community management σε όλα σας τα social media, απαντώντας στα μηνύματα και τα σχόλια των πελατών σας. Επιπλέον, το community management δημιουργεί και σημαντικές δυνατότητες για upselling υπηρεσιών και προϊόντων.

7. Αξιολογήστε την απόδοση της στρατηγικής σας

Η αξιολόγηση είναι μέρος της social media marketing στρατηγικής σας. Για να είστε σε θέση να αξιολογήσετε ποιες είναι οι ενέργειες που φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να ορίσετε τα KPIs σας. Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τακτικά την εξέλιξή τους μέσα από τα κατάλληλα reporting tools. Αξιολογώντας την απόδοση των ενεργειών σας, θα είστε σε θέση να τις βελτιώσετε την αποτελεσματικότητά τους.

+1. Επιλέξτε τον ιδανικό συνεργάτη

Η επιτυχία στα social media είναι θέμα γνώσης και επαγγελματισμού. Το 360° digital agency της FLIPNEWMEDIA, έχοντας συνεργαστεί με κορυφαία ελληνικά και διεθνή brands όπως η Royal Canin, η FAST FERRIES, η ER-LAC, η SkyTelecom, η NEXEN Tire και η Vogue Watch & Jewellery, διαθέτει τόσο την εμπειρία όσο και τα κατάλληλα resources για να δημιουργήσει μια best in class social marketing strategy και για το δικό σας.

Social media marketing με την υπογραφή της FLIPNEWMEDIA

Αναζητάτε τον κατάλληλο συνεργάτη για το social media marketing της επιχείρησής σας; Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της FLIPNEWMEDIA είναι εδώ για να διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη πρόταση στα μέτρα σας η οποία περιλαμβάνει:

  • Έρευνα ανταγωνισμού σε Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn & Snapchat
  • Δημιουργία social media στρατηγικής
  • Set-up επαγγελματικών λογαριασμών
  • Δημιουργία post calendar (λεκτικά και εικαστικά)
  • Δημιουργία και διαχείριση Social media ad campaigns
  • Reporting (σε εβδομαδιαία και μηνιαία βάση)
  • Social media διαγωνισμούς
  • Community management
  • Crisis management
  • Ad campaigns.

Ανακαλύψτε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας εδώ.

 

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Social media marketing για brands και επιχειρήσεις»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας αφορούν στο νέο blog της FLIPNEWMEDIA.

2021-11-24T18:11:54+00:00 Μάρτιος 17, 2021|Categories: NEWS|

Πείτε μας για το project σας!

Συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας για να επικοινωνήσουμε μαζί σαςκαι να σας προτείνουμε λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει:
Πείτε μας λίγα λόγια για το Project σας:
Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Η εταιρία FlipNewMedia δεν θα μοιραστεί με κανένα τρίτο τα στοιχεία σας.

Ζητήστε Προσφορά