Διαφήμιση στο Facebook: Τα 7 top πλεονεκτήματά της

Home>NEWS>Διαφήμιση στο Facebook: Τα 7 top πλεονεκτήματά της

Διαφήμιση στο Facebook: Τα 7 top πλεονεκτήματά της

Διαφήμιση στο Facebook ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσελκύσετε νέους πελάτες. Βασικός στόχος της επαγγελματικής διαφημιστικής πλατφόρμας του «Facebook Ads» είναι να συνδέσει την επιχείρησή σας με το κατάλληλο πελατολόγιο. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να αξιοποιήσετε αυτό το εργαλείο; H FLIP New Media, επίσημος συνεργάτης του Facebook στην Ελλάδα, τους συγκέντρωσε και σας τους παρουσιάζει.

Επιλέξτε την διαφήμιση στο Facebook γιατί…

1. Το 50% των Ελλήνων βρίσκεται στο Facebook!

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, στο Facebook είναι συνδεδεμένο περίπου το 50% του ελληνικού πληθυσμού. Μάλιστα, οι ηλικίες που προτιμούν περισσότερο τη χρήση του μέσου είναι τα δυναμικά κοινά 18-54, δηλαδή εκείνα που ενδιαφέρουν περισσότερο τους διαφημιστές. Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτείτε την δημοτικότητά του προς όφελος τoυ brand ή της επιχείρησής σας;

2. Σας προσφέρει πρόσβαση και στους χρήστες του Instagram

διαφήμιση στο facebook

Το Instagram, το πιο ανερχόμενο social media, χρησιμοποιεί τα ίδια πανίσχυρα διαφημιστικά εργαλεία με το Facebook. Έτσι λοιπόν, μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στα κοινά του. Το μέσο δίνει έμφαση στην δύναμη της εικόνας, γι’ αυτό και διακρίνεται από υψηλή αποτελεσματικότητα στην εμπορική του στόχευση.

3. Ανταποκρίνεται σε κάθε digital επαγγελματικό σας στόχο

Όποιος και αν είναι ο στόχος της επιχείρησής σας, η διαφήμιση στο Facebook θα σας αποφέρει πραγματικά αποτελέσματα, προσελκύοντας τους πελάτες που σας ενδιαφέρουν. Εσείς, δεν έχετε παρά να συνεργαστείτε με το έμπιστο marketing agency σας, καθορίζοντας μαζί τους στόχους σας όπως:

  • Brand Awareness / Brand Recall
  • Brand Engagement
  • Site clicks
  • Leads για πωλήσεις.

4. Η διαφήμιση στο Facebook σας εξασφαλίζει βέλτιστη στόχευση κοινού

Καμία διαφήμιση σε κανένα μέσο, παλιό ή νέο, δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο η διαφήμιση στο Facebook. Στοχεύστε ακριβώς στα κοινά που σας ενδιαφέρουν με βάση:

  • Τα δημογραφικά τους στοιχεία όπως η ηλικία, το φύλο ή η γλώσσα
  • Την τοποθεσία τους
  • Τα ενδιαφέροντά
  • Τις συμπεριφορές τους εντός social media

Mάλιστα, η πλατφόρμα του Facebook σας προσφέρει την δυνατότητα να στοχεύσετε και προσαρμοσμένα κοινά με βάση το email τους. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει και αυτοματοποιημένα κοινά τα οποία να βασίζονται στα χαρακτηριστικά των πελατών σας.

5. Προσφέρει το πιο αποτελεσματικό A/B testing

Οι δοκιμές A/B αποτελούν προϋπόθεση για μία επιτυχημένη διαφημιστική campaign. Δοκιμάστε διαφορετικά ads, με εναλλακτικές στοχεύσεις και καταλήξτε σε αυτά που αποδίδουν περισσότερο. Το Facebook θα χωρίσει το budget σας σε ίσα ποσά, αναλαμβάνοντας να τα προβάλει με τυχαίο τρόπο. Έτσι, θα καταλήξετε σε αυτά που σας προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

6. Προσαρμόζεται στο διαθέσιμο budget της επιχείρησής σας

Το budget σας για διαφήμιση στο Facebook αποτελεί συνάρτηση του στόχου σας και του ανταγωνισμού στον κλάδο σας. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα μέσα, μπορεί να αναπροσαρμοστεί άμεσα, εύκολα και γρήγορα στα επίπεδα που εσείς επιθυμείτε.

7. Τα αποτελέσματά της είναι απολύτως μετρήσιμα

Η πλειοψηφία των διαφημίσεων στο Facebook σας προσφέρει την δυνατότητα να ενημερώνεστε ανά πάσα στιγμή για τα αποτελέσματα των campaigns σας. Διαβάστε την ανάλυση απόδοσης των διαφημίσεών σας, εστιάζοντας στα metrics που σας ενδιαφέρουν. Με βάση αυτά, μπορείτε να προχωρήσετε στις κατάλληλες αλλαγές με στόχο την επίτευξη του βέλτιστου ROI (Return On Investment).

+1. Διαφήμιση στο Facebook και Facebook Shop

Η πλειοψηφία των Facebook Ads προέρχεται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Γι’ αυτό, το Facebook λανσάρει μία νέα υπηρεσία, το Facebook Shop, το οποίο και τους επιτρέπει να πουλήσουν τα προϊόντα τους απευθείας μέσα από την πλατφόρμα, χωρίς να απαιτείται e-shop. Έτσι, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις και να οδηγούνται στο Facebook Shop του πωλητή. Εκμεταλλευτείτε τη νέα αυτή λειτουργία προς όφελος της επιχείρησής σας με τη βοήθεια των ειδικών της FLIP New Media.

Η διαφήμιση στο Facebook απαιτεί δυνατό performance marketing!

διαφήμιση στο facebook

Καμία digital campaign δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της, αλλά και να διατηρήσει την επιτυχία της, χωρίς το κατάλληλο optimization. Οι επαγγελματίες της FLIP New Media μελετούν καθημερινά την αποδοτικότητα τους, προχωρώντας σε συνεχές fine tuning με αλλαγές σε στοχεύσεις, εικαστικά και λεκτικά. Έτσι, μπορείτε να είστε πάντα σίγουροι για την απόδοση της επένδυσής σας.

Διαφήμιση στο Facebook: Ανεβείτε level με τον ιδανικό partner

Κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική, όπως και οι ανάγκες για την διαφήμισή της. H FLIP New Media, επίσημος συνεργάτης της Facebook & της Google στην Ελλάδα, μελετά την επιχείρησή σας και τον ανταγωνισμό της, προσφέροντάς σας όλες τις performance λύσεις που θα οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων σας. Ελάτε να χαράξουμε μαζί την κατάλληλη στρατηγική, επιλέγοντας εργαλεία όπως:

  • Facebook Ads
  • Google Ads
  • LinkedIn Ads
  • SEO Optimization
  • Native Advertising

Ανακαλύψτε όλες τις υπηρεσίες μας εδώ.

 

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Διαφήμιση στο Facebook: Τα 7 top πλεονεκτήματά της»;
Διαβάστε περισσότερα κείμενα για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας στο FLIP New Media Blog.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας!

Συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας
και να σας προτείνουμε λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει:
Πείτε μας λίγα λόγια για το Project σας:
Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Η εταιρία FlipNewMedia δεν θα μοιραστεί με κανένα τρίτο τα στοιχεία σας.

2020-12-03T14:36:14+00:00 Σεπτέμβριος 26, 2020|Categories: NEWS|

Πείτε μας για το project σας!

Συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας για να επικοινωνήσουμε μαζί σαςκαι να σας προτείνουμε λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει:
Πείτε μας λίγα λόγια για το Project σας:
Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Η εταιρία FlipNewMedia δεν θα μοιραστεί με κανένα τρίτο τα στοιχεία σας.

Communication Strategy
Ζητήστε Προσφορά