Προγράμματα Επιβράβευσης: Πως να Δημιουργήσετε Πιστούς Πελάτες!

Home>NEWS>Προγράμματα Επιβράβευσης: Πως να Δημιουργήσετε Πιστούς Πελάτες!

Προγράμματα Επιβράβευσης: Πως να Δημιουργήσετε Πιστούς Πελάτες!

Προγράμματα επιβράβευσης αφοσιωμένων πελατών υπάρχουν «ένα σωρό».  Ωστόσο, δεν είναι όλα αποδοτικά! Κάτι που καθιστά δύσκολη τη δημιουργία ενός σωστού και αποτελεσματικού σχεδίου επιβράβευσης είναι πως απευθύνονται στο σύνολο των καταναλωτών ενός brand. Το γεγονός πως οι καταναλωτές κάθε κατηγορίας επωφελούνται από αυτά, κάνει κάθε σχέδιο επιβράβευσης να μοιάζει «βουνό»!

Στη δημιουργία προγραμμάτων επιβράβευσης πολλές εταιρείες αναπτύσσουν κοινές καμπάνιες, που δεν διακρίνονται σε τίποτα από τις ανταγωνιστικές. Για να κερδίσει μία επιχείρηση ένα πραγματικά πιστό πελατολόγιο θα πρέπει να δημιουργήσει μοναδικά και πιο emotional προγράμματα επιβράβευσης, στοχεύοντας στην κάλυψη των αναγκών των πελατών της. Ποιες οπτικές γωνίες, λοιπόν, θα πρέπει να εξετάσει μια επιχείρηση με στόχο τη δημιουργία ενός αποδοτικού προγράμματος επιβράβευσης που θα παραμείνει στη μνήμη των πελατών;

1.Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη αποτελεί έναν από τους κυρίαρχους παράγοντες που καθορίζουν την πιστότητα των πελατών σε ένα brand. Τα προγράμματα επιβράβευσης αφοσιωμένων πελατών αποτελούν ένα μοναδικό κομμάτι του συνόλου του Marketing. Σε αυτά τα προγράμματα, το brand ζητάει κάτι συγκεκριμένο, πριν ο πελάτης πάρει κάτι πίσω ως αντάλλαγμα. Με αυτό τον τρόπο, ο πελάτης μπαίνει στη διαδικασία να εμπιστευτεί το brand και στη συνέχεια να αποκτήσει την επιβράβευσή του.

Για να κερδίσει μία επιχείρηση την εμπιστοσύνη των πελατών, θα πρέπει να βρει τρόπους να κινητοποιήσει τους πελάτες και να τους κάνει να νιώσουν υπέροχα. Οι καταναλωτές δρουν σύμφωνα με τους κανόνες, και όταν υπάρχει μια δίκαιη και σχετική ανταμοιβή, η εμπιστοσύνη χτίζεται. Από αυτό προέρχεται η πραγματική επιβράβευση. Όταν ένα πρόγραμμα επιβράβευσης είναι πολύ περίπλοκο ή αποτελεί «άπιαστο όνειρο», η εμπιστοσύνη δεν θα επιτευχθεί ποτέ.

2. Ταυτότητα

Από τη στιγμή που ένα brand έχει κατοχυρώσει την εμπιστοσύνη των πελατών του, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επικεντρώνονται στην δημιουργία ταυτότητας. Η τεχνολογία έχει τη δύναμη να προσαρμόζει την εμπειρία της επιβράβευσης, περισσότερο από το να αναγκάζει τις εταιρείες να προσφέρουν προσεγγίσεις γενικής εφαρμογής. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας απαιτεί την αντικατάσταση των φυσικών καρτών πιστότητας με apps και online tools, για ευχρηστία, αμεσότητα του brand και σωστή τοποθέτησή του στο μυαλό του καταναλωτή.

Σε αυτή τη σκοπιά, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στην δημιουργία σχετικού περιεχομένου, έτσι ώστε το πρόγραμμα και η τεχνολογία να βελτιώνουν την εμπειρία του καταναλωτή- και όχι να αποτελούν εμπόδια. Μην ξεχνάτε πως για να ξεχωρίσει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης θα πρέπει να εμπνέει με μοναδικές ιστορίες ή με το να κάνει τον πελάτη να αισθάνεται μοναδικός.

3.Εμπειρία

Τι σημαίνει η εμπειρία για τα προγράμματα επιβράβευσης αφοσιωμένων πελατών; Το παραδοσιακό Μάρκετινγκ και η διαφήμιση απλά συμβαίνουν. Τα προγράμματα επιβράβευσης στηρίζονται στην ενεργή παρουσία των πελατών και αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία για να αλληλοεπιδράσει μία επιχείρηση με τους πελάτες με στρατηγικό τρόπο. Στα προγράμματα επιβράβευσης η επικοινωνία θα πρέπει να είναι μία συναρπαστική εμπειρία για τον πελάτη, που θα καθοδηγεί συμπεριφορές.
Οι εμπειρίες εξ ορισμού αλλάζουν τις συμπεριφορές. Οι άνθρωποι είτε συναινούν ξανά (καλή εμπειρία), είτε δεν επιλέγουν ποτέ ξανά το brand (κακή εμπειρία). Για να εντοπιστούν τα αποτελέσματα της επιβράβευσης, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ερωτηματολόγιο, με σκοπό να εντοπιστεί το αν και κατά πόσο έχει επιδράσει το πρόγραμμα επιβράβευσης στη συμπεριφορά των πελατών.

4. Σημασία

Στη δημιουργία επιτυχημένων προγραμμάτων επιβράβευσης θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο πόσο σημαντικά τα θεωρούν οι πελάτες. Τα brands θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν και να βελτιώσουν τον σκοπό τους στους πελάτες τους. Πρέπει να κοιτάξουν τις αξίες τους, ώστε να διαπιστώσουν: «είμαστε στην υπηρεσία του;», «πως το πρόγραμμα ενδυναμώνει την σχέση μας με αυτούς που εμείς εξυπηρετούμε;»
Το πρόγραμμα επιβράβευσης πρέπει να είναι συνυφασμένο με τις κυριότερες αξίες της επιχείρησης και να περιέχει την εμπειρία που ο πελάτης ψάχνει, όχι την εμπειρία που η εταιρεία θεωρεί ό,τι ψάχνει ο πελάτης. Τα επιτυχημένα προγράμματα επιβράβευσης απαιτούν την συμμετοχή των πελατών για να αποδώσουν. Η επιχείρηση θα πρέπει να επανεκτιμήσει οτιδήποτε την απομακρύνει από τους στόχους, προσαρμόζοντας τα προγράμματα επιβράβευσης στις ανάγκες της και στις ανάγκες των πελατών της.

2019-08-20T12:38:07+00:00 Μάιος 22, 2019|Categories: NEWS|

Πείτε μας για το project σας!

Συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας για να επικοινωνήσουμε μαζί σαςκαι να σας προτείνουμε λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει:
Πείτε μας λίγα λόγια για το Project σας:
Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Η εταιρία FlipNewMedia δεν θα μοιραστεί με κανένα τρίτο τα στοιχεία σας.

Ζητήστε Προσφορά