Home>NEWS>Google AMP Pages
Μειώνει το ποσοστό του Bounce Rate!

Google AMP Pages
Μειώνει το ποσοστό του Bounce Rate!

Συμπληρώθηκαν ήδη 2 χρόνια από τότε ενώθηκαν από κοινού οι ανάγκες και επιθυμίες των publishers και των platforms.

Το αποτέλεσμα; Τα Google AMP Pages (Accelerated Mobile Pages).

Η ανάπτυξη του mobile browsing είναι πιο ραγδαία από ποτέ, ενώ ο διαθέσιμος χρόνος του κάθε χρήστη γίνεται ολοένα και μικρότερος. Στην ίδια λογική με τα Facebook Instant Articles, η Google υιοθέτησε την τεχνολογία των AMP, με σκοπό να αποτρέπει το χρήστη από το να εγκαταλείπει τις σελίδες που επιθυμεί να διαβάσει, λόγω του αργού loading time.

 

Google AMP Pages: Πως γεννήθηκε η ανάγκη!

Η ταχύτητα και η εμπειρία των χρηστών παραμένουν πιο σημαντικές από ποτέ στον web.

Ένα ποσοστό χρηστών μεγαλύτερο από το 53%, έχει εγκαταλείψει την επίσκεψή του σε websites από mobile συσκευή, εάν ο απαιτούμενος χρόνος φόρτωσης ήταν μεγαλύτερος από 3 δευτερόλεπτα. Οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι απαγορευτική και οδηγεί σε σημαντική αύξηση του bounce rate.

Τα τελευταία 2 χρόνια έχει παρατηρηθεί ραγδαία ανάπτυξη στην χρησιμοποίηση των AMP.

Πάνω από 25 εκατομμύρια website χρησιμοποιούν την AMP τεχνολογία και έχουν δημοσιεύσει περισσότερες από 4 δισεκατομμύρια AMP pages. Ασφαλώς, δεν είναι μόνο ο αριθμός των σελίδων που έχει αυξηθεί, αλλά και η ταχύτητα φόρτωσής τους.

Ο μέσος χρόνος που χρειάζεται μια σελίδα AMP για φόρτωση από την αναζήτηση Google, είναι μικρότερη από μισό δευτερόλεπτο.

Η εμπειρία χρήστη είναι εξαιρετική. Ο χρήστης μπορεί να έχει μια full screen εμπειρία, με σημεία αλληλεπίδρασης, eye-catchy εικαστικά, video, image galleries και πολλά άλλα. Παράλληλα, μπορεί να κάνει share το περιεχόμενο στα social media της επιλογής τους.

Οποιοσδήποτε οργανισμός ή freelancer μπορεί να δημιουργήσει προϊόντα ή λειτουργίες που θα λειτουργούν σε πλήρη συμβατότητα με τις AMP pages.

Υπάρχει μια βασική προϋπόθεση: θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές του προγράμματος AMP.

 

Οφέλη Google Amp Pages

Σύμφωνα με την Google, τα AMP pages φορτώνουν 10 φορές πιο γρήγορα σε σχέση με τις κοινές σελίδες, ενώ σύμφωνα με την CNBC ο μέσος χρόνος φόρτωσης στα AMP pages έχει μειωθεί κατά 387%!

 

 

2017-11-24T16:06:13+00:00 Νοέμβριος 23, 2017|Categories: NEWS|

Πείτε μας για το project σας!

Συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας για να επικοινωνήσουμε μαζί σαςκαι να σας προτείνουμε λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει:
Πείτε μας λίγα λόγια για το Project σας:
Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Η εταιρία FlipNewMedia δεν θα μοιραστεί με κανένα τρίτο τα στοιχεία σας.

Ζητήστε Προσφορά