Content Marketing & Storytelling: Τρεις Αποτελεσματικοί Τρόποι για την Αύξηση του Brand Awareness!

Home>NEWS>Content Marketing & Storytelling: Τρεις Αποτελεσματικοί Τρόποι για την Αύξηση του Brand Awareness!

Content Marketing & Storytelling: Τρεις Αποτελεσματικοί Τρόποι για την Αύξηση του Brand Awareness!

Όλοι έχουμε ακούσει την φράση «content is king» και είναι αλήθεια. Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικοί τύποι content που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα brand, για να αναπτύξει το Brand Awareness. Από podcasts και δημοσιεύσεις σε blogs μέχρι προωθητικές καμπάνιες και white papers. Το Content αποτελεί το κλειδί σε κάθε marketing στρατηγική και μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων.
Τα πιο δημοφιλή είδη content συμπεριλαμβάνουν άρθρα, δημοσιεύσεις σε blog, δημοσιεύματα στα social media, podcasts and videos. Κάθε ένα από αυτά μπορεί να βοηθήσει κάθε επιχείρηση να εκφράσει την ιστορία του brand με έναν διαφορετικό και μοναδικό τρόπο, θέτοντάς το μακριά από τους ανταγωνιστές.

Τρεις αποτελεσματικοί τρόποι για την αύξηση του Brand Awareness μέσω Content!

1. Πείτε μια ιστορία για το brand

Χρησιμοποιώντας το storytelling, μία επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει engagement με το κοινό. Το storytelling είναι σημαντικό για δύο λόγους: παρουσιάζει το brand μέσω ενός χαρακτήρα και επιτρέπει στους ανθρώπους να συνδεθούν με το προϊόν σε ένα συναισθηματικό επίπεδο.
Όλοι έχουμε δει αυτές τις πειστικές διαφημίσεις που αποτελεσματικά λένε την ιστορία του brand, ενώ παράλληλα δημιουργούν συναισθήματα. Για παράδειγμα, την περίοδο των διακοπών το Facebook λέει μια ιστορία για το Facebook Portal, μέσω διαφημιστικών που δίνουν έμφαση στη σημασία της καθημερινής επικοινωνίας με τους αγαπημένους μας.

Αυτές οι διαφημίσεις εφαρμόζουν τα χαρακτηριστικά του storytelling: απλοποιούν και κάνουν το προϊόν πιο ανθρώπινο, δημιουργώντας μια αξέχαστη οπτική εμπειρία.

2. Δημιουργήστε δωρεάν περιεχόμενο


Η ανάπτυξη περιεχομένου που μπορεί να φανεί χρήσιμο στους καταναλωτές αποτελεί έναν πολύ απλό τρόπο για να διατηρήσετε το κοινό σας engaged με το brand. Το δωρεάν περιεχόμενο μπορεί να είναι οτιδήποτε, αλλά μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που θα βρείτε στο διαδίκτυο, είναι: white papers, e-books, photos, memes and gifs, social media assets, podcasts, videos.
Η ανάπτυξη περιεχομένου είναι μόνο ένα βήμα της διαδικασίας. Έπειτα από αυτό, ακολουθεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική, που έχει ως στόχο τη διάδοση των αποτελεσμάτων σε όλα τα social media channels, όπως είναι το Facebook, το Instagram, το Twitter, το Tumblr και το Snapchat. Μην ξεχνάτε πως όσοι περισσότεροι χρήστες βλέπουν το περιεχόμενό σας, τόσο πιο πιθανό είναι να το μοιραστούν, σε μεγαλύτερη κλίμακα(e-WOM).

3. Συνδεθείτε με influencers και δημοσιογράφους

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους να κερδίσει αναγνωσιμότητα ένα brand είναι να συνδεθεί με influencers. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τα brands να συνδεθούν με influencers και δημοσιογράφους. Αυτά τα εργαλεία αναλύουν τις καλύτερες επιρροές για το brand, μπορούν να βοηθήσουν και να παρακολουθήσουν την προσέγγισή τους και διευκολύνουν την επικοινωνία στη δημιουργία μιας καμπάνιας.
Το περιεχόμενο μπορεί να αυξήσει την αναγνωρισημότητα ενός brand και να βοηθήσει στη διατύπωση των πιο σημαντικών πτυχών του storytelling. Με λίγη δημιουργική σκέψη και τη σωστή αξιοποίηση των διαφορετικών μορφών επικοινωνίας με τους καταναλωτές, το περιεχόμενο μπορεί να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε στρατηγικής marketing.
Εάν αναζητάτε τρόπους για να ξεχωρίσετε σε μία υπερκορεσμένη αγορά, επικεντρωθείτε την ανάπτυξη έντονων, σύντομων και συναρπαστικών περιεχομένων. Το content marketing αποτελεί ένα κομμάτι της στρατηγικής marketing που μπορεί να μεταφέρει το brand στο επόμενο επίπεδο!

2019-07-01T10:00:23+00:00 Ιούνιος 28, 2019|Categories: NEWS|

Πείτε μας για το project σας!

Συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας για να επικοινωνήσουμε μαζί σαςκαι να σας προτείνουμε λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει:
Πείτε μας λίγα λόγια για το Project σας:
Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Η εταιρία FlipNewMedia δεν θα μοιραστεί με κανένα τρίτο τα στοιχεία σας.

Ζητήστε Προσφορά