Β2Β Marketing στρατηγική και τα μυστικά της

Home>NEWS>Β2Β Marketing στρατηγική και τα μυστικά της

Β2Β Marketing στρατηγική και τα μυστικά της

B2B Marketing (Business to Business), η ιδανική στρατηγική για επιχειρήσεις που απευθύνονται σε επιχειρήσεις, φορείς ή οργανισμούς. Γνωστό και ως Industrial Marketing, έχει στόχο να ενισχύσει σημαντικά την επιχείρησή σας στην προσπάθειά της να αναπτυχθεί σε επίπεδο awareness. Επιπλέον, οι τακτικές του μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση των εταιρικών πωλήσεων. Κύριοι στόχοι του είναι:

  • Η ενίσχυση της εταιρικής φήμης
  • Η ενδυνάμωση του brand equity
  • Η δημιουργία leads / πωλήσεων
  • Η βελτιστοποίηση της εταιρικής επικοινωνίας.

B2B vs B2C Marketing: Η κρίσιμη διαφορά στη στόχευση

Η βασική ποιοτική διαφορά του Β2Β Marketing με το B2C δεν είναι άλλη από το κοινό – στόχο. Το μεν απευθύνεται σε μέλη επιχειρήσεων που εκπροσωπούν επιχειρήσεις και προχωρούν σε εταιρικές αγορές για λογαριασμό της. Το δε αφορά άτομα που πραγματοποιούν ίδιες αγορές, όντας οι ίδιοι πελάτες. Για το λόγο αυτό, οι στρατηγικές και τα εργαλεία τους διαφέρουν σημαντικά, όπως επίσης και ο τρόπος επικοινωνίας με το εκάστοτε ακροατήριο.

4+1 εργαλεία στρατηγικής του B2B marketing

Ποια είναι λοιπόν τα εργαλεία στρατηγικής του B2B Marketing που μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο; Ελάτε να τα δούμε αναλυτικά, μαζί.

1. Social Media Marketing

Γνωρίζατε ότι το ½ των επισκέψεων B2B ιστοσελίδων προέρχεται από το LinkedIn; Πρόκειται για τη no1 επιλογή social media στη B2B βιομηχανία, προσφέροντας στην επιχείρησή σας την δυνατότητα να επικοινωνήσει αποτελεσματικά με άλλες επιχειρήσεις. Όσον αφορά στην δυνατότητα στόχευσης επαγγελματιών, εξαιρετικά αποτελεσματικό, αλλά και πιο οικονομικό, μπορεί να αποδειχθεί το Facebook.

Οι B2B Marketing υπηρεσίες της FLIPNEWMEDIA περιλαμβάνουν: Social Media Στρατηγική & Διαφήμιση, Crosschannel υπηρεσίες, Monitoring, Reporting, Bots, Storytelling.

2. Email Marketing

Οι  Β2Β επιχειρήσεις στηρίζονται περισσότερο στην εμπιστοσύνη που θέλουν να εμφυσήσουν προς τους υποψήφιους πελάτες. Προσφέρετέ τους λοιπόν όλες εκείνες τις πληροφορίες για την επιχείρησή σας που θα τους φανούν χρήσιμες μέσω newsletters. Σας προτείνουμε να εστιάσετε σε θέματα που τους ενδιαφέρουν όπως η εξοικονόμηση πόρων, χρόνου, καθώς και όλες εκείνες οι προοπτικές συνεργασίας τους μαζί σας που θα αναβαθμίσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Οι B2B Marketing υπηρεσίες της FLIPNEWMEDIA περιλαμβάνουν: Newsletters, Inbound Marketing.

3. Εταιρική ιστοσελίδα ή B2B eshop

Αναπόσπαστο εργαλείο στρατηγικής B2B Marketing είναι η επαγγελματική ιστοσελίδα. Μέσα σε αυτό το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, η κατασκευή της αποτελεί ένα σημαντικό παράθυρο για την καλύτερη επικοινωνία των προϊόντων και των υπηρεσιών σας με τους εταιρικούς πελάτες. Γι’ αυτό, η δομή, η κατηγοριοποίηση του menu και το περιεχόμενό της πρέπει να δημιουργηθούν με στόχο την αύξηση του engagement των χρηστών και την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του lead generation funnel.

Η FLIPNEWMEDIA αναλαμβάνει την δημιουργία εταιρικής ιστοσελίδας ή B2B eshop με βάση τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς σας.

4. Content Marketing

Η επικοινωνία μεταξύ επιχειρήσεων βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Σε αυτό, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά ένα εταιρικό blog. Κορυφαίο εργαλείο content marketing, θα προσφέρει στο brands σας προστιθέμενη αξία, αναδεικνύοντας το expertise στον τομέα σας. Επίσης, θα δώσει στους αναγνώστες σας πολύτιμη πληροφόρηση σχετικά με θέματα που τους αφορούν, φέρνοντάς τους σε επαφή με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

H FLIPNEWMEDIA δημιουργεί πρωτότυπο custom περιεχόμενο σε κείμενα, φωτογραφίες και videos, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα από το site ή τα εταιρικά σας social media.

+1. Search Engine Optimization (SEO)

Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε περιεχόμενο για το δικό σας website; Απογειώστε την αποτελεσματικότητά του με τις κατάλληλες τεχνικές SEO. Βελτιώνοντας την κατάταξή του στην αναζήτηση της Google, βοηθούν τους δυνητικούς πελάτες σας να σας εντοπίσουν πιο εύκολα. Τέλος, προσθέτοντας τις σωστές λέξεις-κλειδιά, κάνετε το website σας πιο αξιόπιστο στις μηχανές αναζήτησης.

H FLIPNEWMEDIA αναλαμβάνει το SEO audit, το keyword research και το πλήρες SEO optimization των κειμένων της ιστοσελίδας σας.

Ανακαλύψτε τις στρατηγικές B2B marketing λύσεις της FLIPNEWMEDIA

Έχετε δική σας επιχείρηση η οποία προσφέρει προϊόντα ή υπηρεσίες που απευθύνονται σε άλλες επιχειρήσεις; Οι συνεργάτες της FLIPNEWMEDIA είναι πάντα εδώ για να συζητήσουν μαζί σας τις κατάλληλες λύσεις για την ανάπτυξή της. Έχοντας δημιουργήσει αποτελεσματικές B2B marketing στρατηγικές για κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες όπως η Royal Canin, η Jungheinrich, η Medica Feet, η Chameleon Graphics και η Digiprint, είναι σίγουρο ότι θα ανταποκριθούν άριστα και στις ανάγκες του δικού σας project.

Ανακαλύψτε τις υπηρεσίες της εταιρείας μας εδώ.

 

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Β2Β marketing στρατηγική και τα μυστικά της»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας αφορούν στο blog της FLIPNEWMEDIA.

2021-11-24T18:12:02+00:00 Νοέμβριος 17, 2020|Categories: NEWS|

Πείτε μας για το project σας!

Συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας για να επικοινωνήσουμε μαζί σαςκαι να σας προτείνουμε λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει:
Πείτε μας λίγα λόγια για το Project σας:
Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Η εταιρία FlipNewMedia δεν θα μοιραστεί με κανένα τρίτο τα στοιχεία σας.

Ζητήστε Προσφορά