Home>NEWS>Ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop): Τα 8+1 συστατικά της επιτυχίας

Ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop): Τα 8+1 συστατικά της επιτυχίας

Ετοιμάζεστε να δημιουργήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα; Αν ναι, τότε να θυμάστε: στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Σε μία εποχή που οι περισσότερες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και των υπηρεσιών μεταφέρουν τις εργασίες τους στο διαδίκτυο για να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους, δεν αρκεί απλώς μία τυπική ηλεκτρονική παρουσία. Δημιουργήστε τις βάσεις για μία επιτυχημένη δημιουργία eshop, εφαρμόζοντας το στρατηγικό σχέδιο που θα σας τοποθετήσει μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για να το πετύχετε, σας προσφέρουμε 8+1 βασικά συστατικά για την «digital» επιτυχία.

1. Έμπειρος συνεργάτης

ηλεκτρονικό κατάστημα 2

Η πιο σημαντική στρατηγική επιλογή για την δημιουργία eshop δεν είναι άλλη από τον κατάλληλο συνεργάτη που θα αναλάβει την δημιουργία του. Επιλέξτε τον δικό σας με βασικό κριτήριο την εμπειρία του. Ζητήστε του να σας παρουσιάσει τις πιο σημαντικές συνεργασίες και project του. Κάντε μία σίγουρη επένδυση, επιλέγοντας ένα digital agency αναγνωρισμένης αξίας που γνωρίζει σε βάθος την αγορά και μπορεί να σας καθοδηγήσει σωστά, προσφέροντάς σας το αποτέλεσμα που ζητάτε.

2. Έρευνα αγοράς

Ένας στρατηγικός συνεργάτης με εμπειρία στην δημιουργία eshop θα πρέπει πρώτα να πραγματοποιήσει μία εκτενή έρευνα αγοράς. Με βάση τα αποτελέσματά της θα προχωρήσει στην δημιουργία μίας ολοκληρωμένης πρότασης για το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησής σας, το οποίο και θα την τοποθετεί σε πλεονεκτική θέση συγκριτικά με τον ανταγωνισμό.

3. Χρηστικό και ελκυστικό ηλεκτρονικό κατάστημα

Κάθε επιτυχημένο eshop πρέπει να συνδυάζει υψηλό επίπεδο User Experience (UX) & User Interface (UI). Το UX αποτελεί ουσιαστικά το βαθμό χρηστικότητας του, στοιχείο απαραίτητο για την αποτελεσματική πλοήγηση του χρήστη. Στη συνέχεια, το UI έρχεται να πλαισιώσει αισθητικά το UX, προσφέροντας ένα πιο ελκυστικό αποτέλεσμα design.

Tip: Όσο περισσότερο παραμένει ο επισκέπτης στο ηλεκτρονικό κατάστημα τόσο αυξάνεται η πιθανότητα αγοράς.

4. 100% mobile friendly

ηλεκτρονικό κατάστημα 2

Μέρα με τη μέρα, ο αριθμός των καταναλωτών που πραγματοποιούν τις online αγορές τους από mobile συσκευές αυξάνεται. Στην Ελλάδα, ο αριθμός αυτός φτάνει το 25% σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό της PayPal. Πρόκειται μάλιστα για ποσοστό που τείνει να αυξηθεί, αναδεικνύοντας έτσι τις νέες προοπτικές που ανοίγουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω mobile συσκευών. Σε μία εποχή όπου οι χρήστες smartphone μόνο αυξάνονται, το κινητό θα γίνει σίγουρα μία από τις βασικές πηγές κέρδους σας.

Στο επίπεδο της υλοποίησης ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολο να περάσετε την ίδια αίσθηση από το desktop στα smartphones. Το μέγεθος οθόνης των smartphones κάνει πιο δύσκολη τη πλοήγηση. Δώστε λοιπόν ιδιαίτερη βαρύτητα στην mobile εκδοχή του eshop σας, προσαρμόζοντας το design σύμφωνα με τις ανάγκες των επισκεπτών του. Αξιοποιήστε πλήρως «κατάλληλα» εργαλεία όπως το hotjar αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

5. Result oriented content

Κάθε λέξη μπορεί να κάνει την διαφορά στην ψυχολογία του e-shopper. Διαμορφώστε το κείμενο του eshop σας κατάλληλα, χρησιμοποιώντας κατατοπιστικές περιγραφές προϊόντων και αποτελεσματικά Call To Action (CTA) λεκτικά που οδηγούν στην αγορά. Εξαιτίας των πολλαπλών διαφημιστικών μηνυμάτων που λαμβάνουμε καθημερινά, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργούμε σύντομα και στοχευμένα CTA.

 6. Ηλεκτρονικό κατάστημα & λύσεις ασφαλούς πληρωμής

Το να χτίσετε εμπιστοσύνη είναι επίσης σημαντικό στην προσπάθειά σας να κάνετε τις online πωλήσεις να λειτουργήσουν. Παρόλο που το online shopping, έχει εμφανιστεί αρκετά χρόνια, οι υποψήφιοι καταναλωτές είναι ακόμα σκεπτικοί για προχωρήσουν σε μια ηλεκτρονική συναλλαγή. Σε περιπτώσεις που το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι αρκετά καινούργιο, θα πρέπει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του κοινού σας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε να χτιστεί αυτή η εμπιστοσύνη, είναι να τοποθετήσετε τις λύσεις ασφαλούς πληρωμής με τις οποίες οι άνθρωποι είναι ήδη εξοικειωμένοι, όπως το Paypal. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι σίγουροι ότι η αγορά τους είναι απόλυτα ασφαλής και το εμπόδιο της αγοράς θα γίνει μικρότερο. Τέλος οι επισκέπτες είναι εξοικειωμένοι με το SSL (Secure Sockets Layer) το οποίο παρέχει ασφάλεια κατά την μετάδοση ευαίσθητων δεδομένων.

 7. Βαθμολόγηση & reviews προϊόντων

Ένα ακόμα βασικό κομμάτι που θα καθορίσει πόσο πρόθυμοι είναι πελάτες με το να προχωρήσουν στην αγορά των προϊόντων σας είναι η βαθμολογία και οι κριτικές τους. Οι καταναλωτές, πριν προχωρήσουν στην οποιαδήποτε αγορά, είναι πολύ πιθανό να αναζητήσουν σχετικές πληροφορίες σε sites & forums. Δώστε τους λοιπόν την δυνατότητα να διαβάσουν πραγματικά σχόλια πελατών απευθείας από την ιστοσελίδα σας, αλλά και να βαθμολογήσουν τα προϊόντα που αγοράζουν.

 8. Εκπαίδευση στην διαχείριση του eshop

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του eshop, ακολουθεί η απαραίτητη διαδικασία εκπαίδευσης των νέων διαχειριστών του στο Content Management System (CMS), δηλαδή το διαχειριστικό σύστημα. Ο συνεργάτης που «χτίζει» το ηλεκτρονικό κατάστημα, αναλαμβάνει να παράσχει σε σας και το προσωπικό σας την απαραίτητη εκπαίδευση που χρειάζεστε για τη σωστή λειτουργία του. Έτσι, θα είστε σε θέση να διαχειρίζεστε γρήγορα και αποτελεσματικά όλες τις βασικές λειτουργίες του όπως:

  • Δημιουργία και επεξεργασία εσωτερικών σελίδων
  • Δημιουργία και επεξεργασία σελίδων των προϊόντων
  • Διαχείριση αποθέματος προϊόντων
  • Επιμέλεια banners & φωτογραφιών

 +1. Εξασφαλίστε υποστήριξη 24/7 για το νέο σας ηλεκτρονικό κατάστημα

ηλεκτρονικό κατάστημα 3

Οι ανάγκες ενός eshop δε σταματούν στην κατασκευή του. Στηρίξτε την επένδυσή σας, επιλέγοντας τον συνεργάτη που μπορεί να υποστηρίξει κάθε της ανάγκη. Η FLIP New Media αποτελεί ένα αναγνωρισμένο από την αγορά digital agency που εγγυάται την επιτυχία σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στηρίζοντάς σας από την δημιουργία eshop, την διαχείρισή του, τη συνεχή αναβάθμισή του και φυσικά την αποτελεσματική διαφημιστική του προώθηση. Φιλοσοφία μας είναι να αντιμετωπίζουμε κάθε πελάτη ως συνεργάτη, επενδύοντας στην εξέλιξη και την επιτυχία του.

Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε το δικό σας κερδοφόρο ηλεκτρονικό κατάστημα;

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας & θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει:
Πείτε μας λίγα λόγια για το Project σας:
Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Η εταιρία FlipNewMedia δεν θα μοιραστεί με κανένα τρίτο τα στοιχεία σας.

2019-08-20T12:50:04+00:00 Νοέμβριος 22, 2018|Categories: NEWS|

Πείτε μας για το project σας!

Συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας για να επικοινωνήσουμε μαζί σαςκαι να σας προτείνουμε λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει:
Πείτε μας λίγα λόγια για το Project σας:
Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Η εταιρία FlipNewMedia δεν θα μοιραστεί με κανένα τρίτο τα στοιχεία σας.

Ζητήστε Προσφορά