Ελληνικό marketplace: Πώς να αποφύγω την εξάρτηση των πωλήσεών μου;

Home>NEWS>Ελληνικό marketplace: Πώς να αποφύγω την εξάρτηση των πωλήσεών μου;

Ελληνικό marketplace: Πώς να αποφύγω την εξάρτηση των πωλήσεών μου;

Ελληνικό marketplace: Αρκεί η παρουσία του e-shop σας σε αυτό για να δώσει ώθηση στις πωλήσεις του; Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα επεκτείνουν την online παρουσία τους σε marketplaces ή και πλατφόρμες σύγκρισης τιμών όπως το skroutz, το bestprice, το shopflix και το glami. Απώτερος στόχος τους δεν είναι άλλος από την αύξηση των online sales και του τζίρου τους. Αρκετές από αυτές τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να εξελιχθούν και να μεγαλώσουν. Υπάρχουν όμως και εκείνες που δεν κατάφεραν να σημειώσουν κέρδη από την επένδυσή τους σε αυτό το μοντέλο online επιχειρηματικότητας.

Με συμφέρει να βάλω το eshop μου σε ελληνικό marketplace;

Εδώ, η απάντηση διαφέρει ανά επιχείρηση και κλάδο. Η διάθεση των προϊόντων σας μέσα από ένα ελληνικό online marketplace δεν αρκεί από μόνη της για να σας εξασφαλίσει κέρδη. Η επιτυχία σας σε αυτό εξαρτάται από μία σειρά παραγόντων όπως:

  • Η εμπορική δυναμική του marketplace στο online περιβάλλον
  • To μοντέλο χρέωσης του marketplace για τους συνεργάτες του, το οποίο δεν διαφέρει μόνο από πλατφόρμα σε πλατφόρμα, αλλά και ανάμεσα στις κατηγορίες προϊόντων τις ίδιας της πλατφόρμας
  • Ο ανταγωνισμός σε κάθε κατηγορία προϊόντων
  • Η δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης του ανταγωνισμού στο online marketplace με καταγραφή της εξέλιξης τιμών και του launch νέων προϊόντων, έτσι ώστε να διατηρήσετε την τιμολόγηση των δικών σας σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

Τι κερδίζω με την είσοδο του eshop μου σε ελληνικό marketplace εκτός από πωλήσεις;

Σε κάθε περίπτωση, το πιο σίγουρο κέρδος που αποκομίζετε μακροπρόθεσμα με την είσοδο της επιχείρησής σας σε ένα ελληνικό marketplace δεν είναι οι πωλήσεις, αλλά η διάδοση της φήμης της. Οι χρήστες του και εν δυνάμει αγοραστές των προϊόντων σας αρχίζουν σταδιακά να τη μαθαίνουν και να την ανακαλούν στη μνήμη τους ως αξιόπιστη βάσει συνεπούς online παρουσίας και καλών κριτικών, ακόμα και αν δεν έχουν προχωρήσει ποτέ σε online αγορά από αυτή. Επιπλέον, με την είσοδό σας στο marketplace, δε θα αυξηθούν μόνο οι πωλήσεις σας, αλλά και τα απευθείας τηλεφωνήματα από χρήστες που θα ενδιαφερθούν γι’ αυτά. Σε βάθος χρόνου δε, πολλοί χρήστες θα δημιουργήσουν σχέση εμπιστοσύνης με το e-shop σας, επιλέγοντάς το για απευθείας αδιαμεσολάβητες αγορές. Αν μάλιστα διαθέτετε και φυσικό κατάστημα, η εμπειρία αποδεικνύει ότι θα δείτε και τη διελευσιμότητα των πελατών σας να αρχίσει να αυξάνεται προοδευτικά.

Γιατί πρέπει να αποφύγω εξάρτηση online πωλήσεων από online marketplace;

Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σε βάθος χρόνου αρκετά e-shops είναι η απόλυτη εξάρτηση των πωλήσεών τους από marketplaces. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δε, οι ιδιοκτήτες τους δεν επέλεξαν ένα τέτοιο μονοσήμαντο μοντέλο ανάπτυξης, αλλά το αποδέχονται λόγω των κερδών που αποφέρει, ακόμα και αν αυτά είναι περιορισμένα. Η σωστή ωστόσο επιχειρηματικά κίνηση είναι τέτοιου είδους εμπορικές εξαρτήσεις να προβλέπονται από την αρχή ή έστω να διορθώνονται onthego. Εξάλλου, η ίδια η εμπειρία μας από τις online πωλήσεις δείχνει ότι οι όροι τέτοιου είδους συνεργασιών συνήθως αναθεωρούνται σταδιακά προς όφελος αυτού που ελέγχει την αγορά.

Διαφοροποιήστε τα κανάλια πωλήσεων! Στρέψτε το κοινό σας σε online direct sales

Ένα στιβαρό business plan είναι σημαντικό να αξιοποιεί το κατάλληλο online marketplace ως κανάλι πωλήσεων. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει και να προλαμβάνει τυχόν εξαρτήσεις, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα του e-shop σας ακόμα και στην περίπτωση που χρειαστεί να αποκοπεί από μια τέτοια πλατφόρμα. Στην υλοποίηση μίας έξυπνης επιχειρηματικής στρατηγικής που βασίζεται σε περισσότερα από ένα κανάλια πωλήσεων για αύξηση πωλήσεων και τζίρου, συμβάλλει καθοριστικά ένα tailor-made marketing plan που απαντά στις πραγματικές ανάγκες του e-business σας.

Στη FLIPNEWMEDIA, αναλαμβάνουμε την ορθολογική ανάπτυξη του e-shop σας στο digital περιβάλλον, χωρίς εξαρτήσεις. Στα πλαίσια της στρατηγικής μας, αξιοποιούμε την είσοδό του σε online marketplaces ως εργαλείο marketing. Σε πρώτο στάδιο, επενδύουμε στη βελτιστοποίηση της απόδοσης των προϊόντων σας με:

  • Ενημέρωση & διαχείριση γκάμας προϊόντων στο online marketplace

Από την εγγραφή σε ελληνικά marketplaces όπως το Skroutz Merchants, έως και την διαχείριση των πληροφοριών των προϊόντων

  • Δημιουργία & διαχείριση sponshorships

Για την ανάδειξη των προϊόντων του e-shop στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων εμφάνισης.

Στη συνέχεια, επενδύουμε στρατηγικά στην σταδιακή στροφή του κοινού σε direct online sales, αξιοποιώντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία digital marketing όπως:

  • Digital έρευνα ανταγωνισμού

Για την απαραίτητη αναγνώριση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε κλάδου στο digital περιβάλλον & των βέλτιστων πρακτικών των ανταγωνιστών σε Ελλάδα & εξωτερικό

  • 360° στρατηγική marketing

Με χρήση επιλεγμένων tools σε online και offline περιβάλλον που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες

  • SEO strategy

Για την ανάπτυξη της οργανικής επισκεψιμότητας του e-shop σας με την προσέλκυση κοινού υψηλής ποιότητας

  • Performance marketing

Για την προώθηση και διαφήμιση του e-shop σας στις διαφημιστικές πλατφόρμες της Google, της Meta, του LinkedIn και του Tik Tok

  • Στρατηγική customer retention

Δημιουργία loyalty system με εξατομικευμένα κουπόνια προσφορών

  • Branding / rebranding

Για τον σχεδιασμό μίας ελκυστικής παρουσίας σας σε όλα τα κανάλια που να ανταποκρίνεται στις αρχές και στη φιλοσοφία σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τa εργαλεία digital marketing που θα δώσουν ώθηση στην εμπορική δυναμική του e-shop σας, βάζοντας τέλος στις εξαρτήσεις από online marketplaces, εμπιστευτείτε την κορυφαία ομάδα της FLIPNEWMEDIA.

2022-11-08T14:44:48+00:00 Νοέμβριος 8, 2022|Categories: NEWS|

Πείτε μας για το project σας!

Συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας για να επικοινωνήσουμε μαζί σαςκαι να σας προτείνουμε λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει:
Πείτε μας λίγα λόγια για το Project σας:
Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Η εταιρία FlipNewMedia δεν θα μοιραστεί με κανένα τρίτο τα στοιχεία σας.

Ζητήστε Προσφορά