Ηλεκτρονικό εμπόριο (e-Commerce): Ήρθε για να μείνει!

Home>NEWS>Ηλεκτρονικό εμπόριο (e-Commerce): Ήρθε για να μείνει!

Ηλεκτρονικό εμπόριο (e-Commerce): Ήρθε για να μείνει!

Ηλεκτρονικό εμπόριο (e-Commerce), ένας τομέας της οικονομικής δραστηριότητας που παρουσιάζει εκρηκτική ανάπτυξη, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Καθώς το διαδίκτυο κατακτά ην καθημερινότητά μας, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αρχίζουν να κερδίζουν όλο και περισσότερο σε σύγκριση με τις πωλήσεις στα φυσικά καταστήματα. Εκμεταλλευτείτε κι εσείς την τάση της αγοράς και μεταφέρετε την επιχείρησή σας online, αυξάνοντας τις πωλήσεις και τα κέρδη σας.

Έκρηξη του ηλεκτρονικού κατά την περίοδο της COVID-19

Το 2020 αποτέλεσε σημείο καμπής στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Σε αυτό, συνέβαλε καθοριστικά η πανδημία, η οποία ενίσχυσε την ανάγκη για ασφαλείς ηλεκτρονικές αγορές παγκοσμίως. Ειδικότερα, συγκεκριμένες προϊοντικές κατηγορίες παρουσίασαν ραγδαία αύξηση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της GroupM, οι πωλήσεις μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου αναμένεται να εκτιναχθούν σε περισσότερα από 5,1 τρισ. δολάρια έως το τέλος του 2020, αντιστοιχώντας στο 17% του συνόλου των πωλήσεων λιανικής. Το νούμερο αυτό γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς ότι εξαιρούνται οι πωλήσεις τροφίμων και οι υπηρεσίες delivery.

Ευχάριστη έκπληξη η πορεία του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα

Όσον αφορά τη χώρα μας, ήταν μία ευχάριστη έκπληξη αφού σημείωσε ετήσια αύξηση της τάξης του 30%, με τις συνολικές online αγορές το 2020 να αγγίζουν τα 12 δις ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα της Convert Group για τον Μάρτιο του 2020, η αγορά του online Grocery κατέγραψε το εντυπωσιακό ποσοστό αύξησης +307%. Κατά τις εκτιμήσεις του Skroutz Business Intelligence team, εξαιρετικά κερδισμένες ήταν και οι περισσότερες κατηγορίες προϊόντων. Ενδεικτικά αναφέρουμε είδη ψυχαγωγίας, είδη αθλητισμού & hobby, καθώς και παιδικά – βρεφικά είδη.

5+1 λόγοι για να μεταφέρετε την επιχείρησή σας online

Η εκτόξευση των πωλήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο υποκινήθηκε, όπως ήταν φυσικό, από την πανδημία. Ωστόσο, στην πραγματικότητα πρόκειται για την επίσπευση τάσεων που ήδη προϋπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια και αναμένεται να παγιωθούν, όπως ακριβώς συνέβη και με το ηλεκτρονικό χρήμα. Δημιουργήστε λοιπόν άμεσα το νέο σας eshop & αποκτήστε συγκριτικό πλεονέκτημα από τον ανταγωνισμό, προσφέροντας τα προϊόντα σας online σε υφιστάμενους & νέους πελάτες. Ποια είναι όμως τα βήματα για να κάνετε μία δυναμική και επιτυχημένη αρχή στο ηλεκτρονικό εμπόριο; Ας τα δούμε αναλυτικά μαζί.

1. Ξεκινήστε με έρευνα ανταγωνισμού

Το πρώτο βήμα για την δημιουργία eshop είναι μία πλήρης επαγγελματική έρευνα αγοράς. Ανακαλύψτε τις ιστοσελίδες των ανταγωνιστών σας, καταγράψτε ιδέες από το εξωτερικό και δείτε ποιες από αυτές μπορούν να εφαρμοστούν και στο δικό σας.

2. Προτιμήστε τη σωστή τεχνική λύση με βάση τις πραγματικές σας ανάγκες

Η ιδανική λύση eshop για μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο δεν είναι άλλη από το CMS WordPress με επέκταση Woocommerce. Πρόκειται για την κορυφαία σε προτιμήσεις επιλογή παγκοσμίως, καθώς προσφέρει πλεονεκτήματα όπως εύκολη διαχείριση από την πλευρά του χρήστη και κορυφαίο user experience για τους online καταναλωτές. Επιπλέον, εξασφαλίζει εύκολη διασύνδεση με ERP, CRM και courier.

3. Εμπιστευτείτε έμπειρους επαγγελματίες

Η ομάδα της FLIPNEWMEDIA αναλαμβάνει να κατασκευάσει για εσάς ένα ολοκληρωμένο online κατάστημα, καλαίσθητο και λειτουργικό, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς σας και πάντα αξιοποιώντας τις τελευταίες τάσεις UX (User Experience) & UI (User Experience). Οι συνεργασίες της με ελληνικά και διεθνή brands αποτελούν εχέγγυο για την επιτυχία και του δικού σας project.

4. Δώστε έμφαση στο χρόνο παράδοσης

Ο χρόνος της κατασκευής και της παράδοσης ενός eshop διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες και τις λειτουργίες του. Εάν επιλέξετε μια λύση με template, τότε εξασφαλίζετε μικρότερο χρόνο κατασκευής, αλλά και μικρότερο κόστος. Πρόκειται για μία ιδανική επιλογή τόσο για μικρές όσο και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Από κει και πέρα, για επιχειρήσεις με περισσότερες ανάγκες, προτείνεται η δυνατότητα δημιουργίας eshop με tailor made design, η οποία ωστόσο απαιτεί μεγαλύτερο χρόνο υλοποίησης.

5. Υποστηρίξτε το eshop σας με ad campaigns

Δώστε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο eshop σας, δημιουργώντας Facebook, Google & Instagram campaigns με στόχο τις πωλήσεις. H FLIPNEWMEDIA δημιουργεί ειδικές cross channel στρατηγικές για να προσεγγίσετε τους online shoppers, αξιοποιώντας την επένδυσή σας στο maximum.

+1. Το ηλεκτρονικό εμπόριο απαιτεί 24/7 τεχνική υποστήριξη

Οι ανάγκες ενός eshop δε σταματούν στην κατασκευή του. Στηρίξτε την επένδυσή σας, επιλέγοντας το κατάλληλο πακέτο τεχνικής υποστήριξης. Η FLIPNEWMEDIA σχεδιάζει ολοκληρωμένα πακέτα με βάση τις ανάγκες σας που περιλαμβάνουν υποστήριξη hosting, uploading προϊόντων και δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης 24/7 σε περίπτωση του οποιουδήποτε προβλήματος.

Επικοινωνήστε σήμερα με τη FLIPNEWMEDIA

Είστε έτοιμοι για την δημιουργία του νέου σας eshop; Η FLIPNEWMEDIA σας καθοδηγεί βήμα προς βήμα για την κατασκευή του. Η φιλοσοφία μας είναι να θέτουμε την επιχείρησή σας πάντα στο επίκεντρο των προσπάθειών μας. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας είναι εδώ για να απαντήσουν σε κάθε σας ερώτημα σχετικά με την διαδικασία. Έτσι, σας αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε ο αξιόπιστος συνεργάτης σας όχι μόνο σε επίπεδο κατασκευής εshop, αλλά συνολικά σε ολόκληρο το δικό σας business development στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή eshop, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στο 210 8100081 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Ηλεκτρονικό εμπόριο (e-Commerce): Ήρθε για να μείνει»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας αφορούν στο νέο blog της FLIPNEWMEDIA.

2021-11-24T18:11:33+00:00 Νοέμβριος 5, 2020|Categories: NEWS|

Πείτε μας για το project σας!

Συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας για να επικοινωνήσουμε μαζί σαςκαι να σας προτείνουμε λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει:
Πείτε μας λίγα λόγια για το Project σας:
Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Η εταιρία FlipNewMedia δεν θα μοιραστεί με κανένα τρίτο τα στοιχεία σας.

Ζητήστε Προσφορά