4 Digital Marketing Trends που θα σας Φέρουν Κοντά στους Πελάτες σας!

Home>NEWS>4 Digital Marketing Trends που θα σας Φέρουν Κοντά στους Πελάτες σας!

4 Digital Marketing Trends που θα σας Φέρουν Κοντά στους Πελάτες σας!

Πλέον, οι καταναλωτές, αλλά και οι επιχειρήσεις, βρίσκονται διαρκώς online. Σύμφωνα με έρευνες, το 70% των Ελλήνων χρησιμοποιούν καθημερινά το internet. Παρακάτω θα βρείτε τέσσερα digital marketing trends και χρήσιμες συμβουλές για το πως να τα εκμεταλλευτείτε, για να έρθετε πιο κοντά στους πελάτες σας και να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας των διαφημιστικών καμπανιών σας.

Digital Marketing Trends που Πρέπει να Ακολουθήσετε!

1. Messenger Bot

messenger bot

Το Messenger Marketing αποτελεί ένα αρκετά ισχυρό opportunity στο Digital Marketing. Καθημερινά, 1.4 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Messenger, ενώ μόνο το 1% των επιχειρήσεων συμπεριλαμβάνουν στην στρατηγική Marketing αυτό το μέσο. Επομένως, πρόκειται για ένα κενό του ανταγωνισμού, το οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε για να διαφημίσετε την επιχείρησή σας.

Το Chat Bot είναι ένα κομμάτι αυτοματοποιημένου λογισμικού ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιείται για να συνομιλεί με τους πελάτες. Σκεφτείτε πόσο εύκολο θα ήταν για τους πελάτες σας να μπορούν να λαμβάνουν άμεσα τις απαντήσεις που αναζητούν, χωρίς να χρειάζεται να καλέσουν στο τηλεφωνικό σας κέντρο ή να περιμένουν εσάς να τους απαντήσετε. Επίσης, μέσω messenger bot, δίνεται η δυνατότητα να στέλνετε notifications με μεγαλύτερο open rate συγκριτικά με τις παραδοσιακές email καμπάνιες. Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, μια email καμπάνια συνήθως έχει 24% opens και μόλις 2% clicks, ενώ αντίστοιχη καμπάνια μέσω messenger bot προσφέρει 89% opens και 38% clicks. Μήπως αρχίσατε να το ξανασκέφτεστε;

2. Εικόνες, Videos & Voice Searches

Οι χρήστες του internet λαμβάνουν πληροφορίες από πολλές πηγές, Websites, Blogs, Social Media κ.λπ. Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να προσελκύσετε τον μέσο καταναλωτή, κερδίζοντας την προσοχή του την ώρα που λαμβάνει έναν αρκετά μεγάλο όγκο πληροφοριών. Ποια είναι λοιπόν, τα Digital Marketing Trends;

Εικόνες: Οι εικόνες γίνονται όλο και περισσότερο ένα μέσο, το οποίο επιλέγουν οι άνθρωποι για να επικοινωνούν. Η εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως το γρηγορότερο Wi-Fi και οι καλύτερες κάμερες τηλεφώνων έχουν ενθαρρύνει την λήψη φωτογραφιών και την δημοσίευσή τους στα Social Media.

Για τη δημιουργία των δημοσιεύσεών σας, αφιερώστε χρόνο και βεβαιωθείτε ότι τα visuals σας αντιπροσωπεύουν ακριβώς την εικόνα του Brand σας. Επιλέξτε fronts, φωτογραφίες, γραφικά και logo που αντικατοπτρίζουν το Βrand σας. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σχετικά. Τέλος, χρησιμοποιήστε τα Social Media για να δουν αυτές τις φωτογραφίες και οι πελάτες σας.

Videos: Για να κάνετε τα βίντεο σας να λειτουργήσουν για εσάς, ξεκινήστε από την παραγωγή πολλαπλών εκδοχών για κάθε ένα από τα video ads σας και από τον σχεδιασμό τους σε διαφορετικές πλατφόρμες. Κάποια βίντεο μπορεί να είναι μεγαλύτερα αναλόγως το μέσο. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι χρήστες του Facebook πιθανόν να μην εισέρχονται σε πλατφόρμες συγκεκριμένα για να παρακολουθήσουν βίντεο, επομένως μικρότερες διαφημίσεις που έχουν διάρκεια μόνο μερικά δευτερόλεπτα ίσως να είναι περισσότερο δημοφιλείς. Αντίθετα, οι χρήστες του YouTube αναζητούν ενεργά video content και ίσως να είναι περισσότερο πρόθυμοι να δουν μεγαλύτερα βίντεο.

Voice Searches: Η τεχνολογία που βασίζεται στην φωνή, αναπτύσσεται και η σημασία της μόλις ξεκίνησε να γίνεται αντιληπτή. Το Voice Search έχει ήδη ξεκινήσει να εισβάλλει στο παραδοσιακό Search Engine Optimization, συνεπώς βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι. Ξεκινήστε από την βελτιστοποίηση του περιεχομένου σας για Voice Search, αλλάζοντας τον τρόπο που λειτουργεί το παραδοσιακό SEO. Η κύρια καντευθυντήρια αρχή του SEO είναι να παρέχετε στους χρήστες με την πιο βοηθητική και σχετική εμπειρία. Ξεκινήστε από το να καθορίσετε τι πρόκειται να αναζητήσει το κοινό στο οποίο στοχεύετε και προσθέστε νέο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας.  Χρησιμοποιήστε έναν απλό ύφος γραφής, έχοντας στο μυαλό σας ότι το περιεχόμενο θα μπορούσε να διαβαστεί δυνατά από κάποιο βοηθό εκφώνησης.

3. Programmatic Ads

Η αγορά του Digital Advertising αυξάνεται ταχέως. Η Forrester προβλέπει ότι τα έξοδα για το Digital Marketing θα φτάσουν τα 149 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023, στην αγορά της Αμερικής. Σε μια άλλη αναφορά, η Forrester προβλέπει ότι θα υπάρξει «μία νέα έμφαση αναφορικά με την ποιότητα πέρα από την ποσότητα, μία δυναμική που θα εισάγει ξανά την ανθρώπινη επέμβαση στην αγορά των programmatic ads».

Πρέπει να είστε συνεχώς up-to-date αναφορικά με τις δυνατότητες του programmatic advertising και όλες τις πλατφόρμες και τις λύσεις που υποστηρίζουν αυτές τις προσπάθειες. Οι κύριες διαφημιστικές πλατφόρμες (Google Ads, Facebook, YouTube, Twitter, etc.) έχουν ήδη δημιουργήσει programmatic elements, όπως το Dynamic Bidding.

4. Google Analyticsgoogle analytics

Πόσο σημαντικό είναι το «data plumbing» και το πως αυτό μπορεί να βοηθήσει όσους ασχολούνται με το marketing να καταλάβουν καλύτερα τους πελάτες τους; Όλο το digital marketing (συμπεριλαμβανομένων των mobile, social, email, video and SEM and SEO) πρέπει να είναι καθοδηγούμενο από data. Ανεπεξέργαστα δεδομένα τα οποία συλλέγονται και αναλύονται μπορούν να γίνουν σημαντικά insights που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε τις καμπάνιες σας, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών.

Ένα αρκετά σημαντικό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια είναι το Google Analytics, το οποίο κατέχει επάξια μια θέση στα Digital Marketing Trends. Συνδέοντας το Google Analytics στους Google Ads λογαριασμούς, μπορείτε να δείτε πως τα πληρωμένα Search Clicks μεταφράζονται σε Website Activity. Σταδιακά, θα χτίσετε τα ιστορικά δεδομένα για να σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε τι λειτούργησε καλύτερα στο παρελθόν, ώστε να μπορέσετε να προσαρμόσετε τις καμπάνιες σας για μελλοντική επιτυχία.

Το τοπίο του Digital Advertising αλλάζει πολύ γρήγορα και οι παλιοί κανόνες του «παιχνιδιού» μπορεί να μην εφαρμόζονται πια. Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε νέες πρακτικές και μείνετε up-to-date στα Digital Marketing Trends, για να κερδίσετε τους πελάτες σας. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα είναι πολύ ενδιαφέρον.

2019-08-30T19:37:44+00:00 Αύγουστος 30, 2019|Categories: NEWS|

Πείτε μας για το project σας!

Συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας για να επικοινωνήσουμε μαζί σαςκαι να σας προτείνουμε λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει:
Πείτε μας λίγα λόγια για το Project σας:
Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Η εταιρία FlipNewMedia δεν θα μοιραστεί με κανένα τρίτο τα στοιχεία σας.

Ζητήστε Προσφορά