Home>NEWS>Facebook:
Instant Articles Το Νέο Must!

Facebook:
Instant Articles Το Νέο Must!

Facebook Instant Articles (Φεβρουάριος 2016). Η χρήση του mobile Internet τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Παράλληλα, το mobile app του Facebook βρίσκεται στο top-3 των εφαρμογών με τα περισσότερα downloads παγκοσμίως.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε τον όλο και μικρότερο διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο που έχουμε στην καθημερινότητά μας. Οι online χρήστες είναι πλέον τρομερά απαιτητικοί, δεν έχουν καθόλου χρόνο για χάσιμο και θέλουν άμεση και ποιοτική πληροφορία.

Το Facebook είχε εντοπίσει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στην αρθρογραφία που διαφημιζόταν μέσω Facebook: την πολύ αργή φόρτωση των άρθρων στις mobile συσκευές.

Ο μεγάλος χρόνος στο loading των άρθρων είχε άσχημο αντίκτυπο στο engagement του brand με την fan base του. Ακόμη, ήταν ανάμεσα στις βασικές αιτίες αύξησης του bounce rate και μείωσης τους interaction rate.

Facebook Instant Articles: τι είναι;

Τα Facebook Instant Articles έφεραν μια μεγάλη καινοτομία, καθώς η ταχύτητα φόρτωσης είναι 10 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή των απλών articles. Ο χρήστης αρκεί να κάνει click στο αντίστοιχο Facebook post και το άρθρο του έχει φορτώσει άμεσα. Τεχνικά, το άρθρο “φορτώνεται” στο Facebook page μέσω τοποθέτηση ειδικού code, πριν καν το κλικάρει ο χρήστης.

Έτσι, το loading γίνεται in-app, χωρίς να χρειάζεται η ενεργοποίηση browser.

Πέρα από την αμεσότητα, τα Facebook Instant Articles έφεραν καινοτομίες και στον τομέα του design.

On click, ο χρήστης έχει μια full-screen εμπειρία με πολλά features όπως, auto-play video, δυνατότητα για zoom σε image galleries, carousel φωτογραφιών και πολλά άλλα.

Η νέα τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη για interaction, μειώνοντας δραματικά τα ποσοστά εγκατάλειψης (70% μείωση του abandonment rate).

Οφέλη από τα Instant Articles

Τα brands που χρησιμοποιούν την τεχνολογία των Facebook Instant Articles έχουν επωφεληθεί σημαντικά. Σύμφωνα με τα στατιστικά του ίδιου του Facebook, έχει σημειωθεί:

  • Τα clicks σε instant articles είναι 20% περισσότερα από τα clicks σε απλά articles
  • Το bounce rate στα instant articles είναι 70% χαμηλότερο
  • Τα shares στα instant articles είναι 30% σε σχέση με τα αντίστοιχα στα απλά articles

 

 

2017-12-13T16:22:37+00:00 Νοέμβριος 27, 2017|Categories: NEWS|

Πείτε μας για το project σας!

Συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας για να επικοινωνήσουμε μαζί σαςκαι να σας προτείνουμε λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει:
Πείτε μας λίγα λόγια για το Project σας:
Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Η εταιρία FlipNewMedia δεν θα μοιραστεί με κανένα τρίτο τα στοιχεία σας.

Ζητήστε Προσφορά