Home>NEWS>Black Friday
Χρήσιμα Tips

Black Friday
Χρήσιμα Tips

Οποιονδήποτε κι αν ρωτήσετε για το ποια είναι η πιο κερδοφόρα ημέρα του έτους, πιθανότατα θα απαντήσει την Black Friday. Πρόκειται για μια παράδοση που ξεκίνησε στην Αμερική, αλλά στην εποχή της παγκοσμιοποίησης είναι δύσκολο μια τέτοια ιδέα να παραμείνει σε μια χώρα (ή ήπειρο). Και πρόκειται για μια πολύ καλή ιδέα, αφού οι καταναλωτές θέλουν να αγοράσουν φθηνά, ενώ οι πωλητές θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη.

Η Black Friday στην Αμερική είναι η Παρασκευή αμέσως μετά το Thanksgiving και σηματοδοτεί επίσημα το άνοιγμα της εποχής των Χριστουγέννων. Είναι μια ευκαιρία για το κοινό να αγοράσει προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές, όπως ρούχα και ηλεκτρονικές συσκευές. Τα καταστήματα συχνά επεκτείνουν τις ώρες λειτουργίας για να εξυπηρετήσουν μεγάλο αριθμό πελατών, που περιμένουν από τα ξημερώματα έξω από αυτά.

Black Friday & Cyber Monday

Όπως ήταν αναμενόμενο, η τρέλα της Black Friday πέρασε και στο web, με αποτέλεσμα να γεννηθεί η Cyber Monday. Ουσιαστικά, είναι η πρώτη Δευτέρα μετά την Black Friday, κατά την οποία τα e-shops έχουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις. Η Black Friday έχει κατακτήσει το web και, κυρίως, τα e-shops (τόσο σε επισκεψιμότητα από web συσκευές, όσο και από mobile).

Προετοιμασία για Black Friday

Τι πρέπει να κάνετε για να είστε έτοιμοι για τις 2 μέρες-φωτιά;

  • Προετοιμάστε το website/e-shop σας για την αυξημένη επισκεψιμότητα.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο επισκέπτης θα δει τις σωστές μειωμένες τιμές.
  • Χρησιμοποιήστε δυναμικό περιεχόμενο, όπως pop-ups και καινούρια banners που να επικοινωνούν τις εκπτωτικές τιμές.
  • Extra support: η αυξημένη ζήτηση των ημερών ίσως να προϋποθέτει και αυξημένο προσωπικό. Μην το παραμελήσετε, γιατί μπορεί να σας γυρίσει boomerang και να μην μπορέσετε να ανταποκριθείτε στην αυξημένο όγκο παραγγελιών και ερωτήσεων. Μια λειτουργία live chat θα ήταν ιδανική.
  • Στείλτε push notifications σε όσα leads έχετε ήδη συλλέξει, ώστε να υπενθυμίσετε τις εκπτώσεις στου πελάτες και εν δυνάμει πελάτες σας.
  • Email marketing: πέρα από τα generic newsletters με το γενικό περιεχόμενο των εκπτώσεων, προσπαθήστε να κάνετε εξατομικευμένη επικοινωνία, βάσει των πραγματικών αναγκών του εκάστοτε πελάτη. Οι πελάτες είναι προετοιμασμένοι για να δεχτούν και αν απορρίψουν τα bulk emails, συνεπώς εκπλήξτε τους με κάτι προσωποποιημένο.
  • Τελευταίο και σημαντικότερο: κάντε remarketing ενέργειες στους πελάτες που έχουν εγκαταλείψει τη διαδικασία αγοράς στη σελίδα του checkout. Έχετε 621% μεγαλύτερες πιθανότητες για πώληση, αν επικοινωνήσετε προσφορά στο συγκεκριμένο κοινό!

Καλή επιτυχία!

 

2019-08-20T12:53:39+00:00 Νοέμβριος 24, 2017|Categories: NEWS|

Πείτε μας για το project σας!

Συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας για να επικοινωνήσουμε μαζί σαςκαι να σας προτείνουμε λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει:
Πείτε μας λίγα λόγια για το Project σας:
Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Η εταιρία FlipNewMedia δεν θα μοιραστεί με κανένα τρίτο τα στοιχεία σας.

Ζητήστε Προσφορά