Home>NEWS>Digital Marketing:
5 κορυφαίες τεχνικές για να απογειωθείτε!

Digital Marketing:
5 κορυφαίες τεχνικές για να απογειωθείτε!

Αν μπορούσαμε να ορίσουμε με έναν απλό τρόπο τι είναι digital marketing, θα λέγαμε ότι πρόκειται για όλες τις ενέργειες μάρκετινγκ στο διαδίκτυο. Όλα τα κορυφαία brands, καθώς και εκείνα που θέλουν να αναπτυχθούν γρήγορα, αξιοποιούν πλήρως τα digital marketing κανάλια όπως η αναζήτηση της Google, τα social media, τα mails και τα websites τους για να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά με το δυναμικό online κοινό τους.

Η ραγδαία ανάπτυξή του digital marketing ξεκίνησε ουσιαστικά με την εμφάνιση του Facebook. Στην προ Mark Zuckerberg εποχή, αυτό που σήμερα αποκαλούμε digital marketing, τότε ονομαζόταν online marketing. Αντικείμενό του ήταν κυρίως η δημιουργία banner, καθώς και online contest σε υποτυπώδη microsites που σήμερα μοιάζουν μάλλον πρωτόγονα.

Πλέον, στη social media εποχή, το καταναλωτικό κοινό απέκτησε μαζικά online παρουσία σε πλατφόρμες τύπου Facebook, το Instagram & το Twitter. Οι άνθρωποι σήμερα ξοδεύουν τουλάχιστον τον διπλάσιο χώρο στο διαδίκτο σε σχέση με 12 χρόνια πριν. Οι εξελίξεις αυτές καθιστούν πια το digital marketing ως το βασικό τρόπο επικοινωνίας των εταιρειών με το κοινό, επηρεάζοντας καθοριστικά την εικόνα κάθε επιτυχημένου brand.

Σε κάθε περίπτωση, το digital marketing αποκτά όλο και μεγαλύτερο έδαφος, καθώς προσφέρει σημαντικές καινοτομίες σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μέσα. Μεταξύ άλλων, σας προσφέρει τις εξής νέες δυνατότητες:

#1. Digital Marketing Targeting | Στοχεύστε το σωστό κοινό

Το διαδίκτυο ανέτρεψε τα δεδομένα στην διαφήμιση, καθώς επιτρέπει την μετάδοση ενός διαφημιστικού μηνύματος όχι σε γενικά, αλλά σε ειδικά κοινά, πλήρως στοχευμένα. Αυτό συμβαίνει γιατί προσφέρει στα brands την δυνατότητα αποτελεσματικού φιλτραρίσματος των κοινών βάσει δημογραφικών στοιχείων, ενδιαφερόντων και άλλων επιμέρους χαρακτηριστικών. Έτσι, οι pay-per-click (PPC) διαφημίσεις σε facebook & google αποκτούν μεγαλύτερη αξία, καθώς στοχεύετε τους πραγματικά ενδιαφερόμενους.

#2. Digital Marketing Audiences | Προσεγγίστε εσείς αυτούς που ενδιαφέρονται

Εκμεταλλευτείτε τις τεχνικές SEO και εντοπίστε τους καταναλωτές που αναζητούν στο διαδίκτυο περιεχόμενο, προϊόντα ή θέματα που είναι σχετικά με την επιχείρησή σας. Προχωρήστε επίσης σε ενέργειες data capture που θα σας προσφέρουν μία βάση δεδομένων για να χτίσετε αποτελεσματικά την διαφημιστική σας στρατηγική στο διαδίκτυο.

#3. Marketing Online Campaigns | Αναλύστε τα αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο

Τα ψηφιακά μέσα, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά, προσφέρουν πλήρη ανάλυση των digital ενεργειών σε real – time. Φανταστείτε να περιμένετε βδομάδες ή και μήνες μέχρι να λάβετε τα στατιστικά στοιχεία για μία τηλεοπτική ή ραδιοφωνική καμπάνια! Στα ψηφιακά μέσα μπορείτε να ελέγξετε σε real-time την πορεία των διαφημιστικών σας ενεργειών, πραγματοποιώντας συνεχές optimization στοχεύοντας στον τέλειο συνδυασμό κόστους – κέρδους.

Digital Marketing Campaigns

#4. Social Media Marketing | Κάντε εξοικονόμηση διαφημιστικών πόρων

Γιατί να δαπανήσετε χρήματα σε τηλεοπτικά σποτ ή καταχωρήσεις σε εφημερίδες όταν μπορείτε να προσεγγίσετε το ίδιο κοινό μέσω των social media; Πλέον δε χρειάζεται να ανησυχείτε για το πού πάνε τα χρήματά σας.

#5. Community Management | Αλληλεπιδράστε με τη fan base

Η αλληλεπίδραση με το κοινό αποτελεί μία ακόμα καινοτομία που εισάγουν τα social media. Επικοινωνήστε άμεσα με τη fan base σας στα social media, επενδύοντας στην εξατομικευμένη επικοινωνία και χτίστε σχέσεις εμπιστοσύνης.

Digital Marketing Reactions

2018-03-20T10:31:12+00:00 Μάρτιος 20, 2018|Categories: NEWS|

Πείτε μας για το project σας!

Συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας για να επικοινωνήσουμε μαζί σαςκαι να σας προτείνουμε λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει:
Πείτε μας λίγα λόγια για το Project σας:
Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Η εταιρία FlipNewMedia δεν θα μοιραστεί με κανένα τρίτο τα στοιχεία σας.

Communication Strategy
Ζητήστε Προσφορά